Τρίτη 10 Ιουνίου 2014

Η COSTA CROCIERE ΕΠΙΛΕΓΕΙ ΝΑ ΞΑΝΑΚΑΝΕΙ HOME PORT ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΡΟΔΟΥ ΜΕ COSTA CLASSICA

Φέτος η εταιρία επέλεξε να δρομολογήσει στην περιοχή μας το κρουαζιερόπλοιο Costa Classica, που τα τελευταία χρόνια δεν έπιανε το λιμάνι της Ρόδου. Το Classica θα αντικαταστήσει το κρουαζιερόπλοιο costa mediterranea που πραγματοποιούσε κυκλικά ταξίδια με αφετηρία και προορισμό το λιμάνι της Ρόδου πέρσι και το  costa atlantica που ήταν το πρώτο κρουαζιερόπλοιο που ξεκίνησε το home port ένα χρόνο νωρίτερα.




Σημειώνεται ότι η απόφαση της εταιρίας να διατηρήσει το πρόγραμμά της στην περιοχή μας, αποδεικνύει ότι παραμένει σταθερή στη χρήση του home port στο λιμάνι της Ρόδου.

Παρά τα αντιθέτως λεγόμενα ότι προσανατολίζεται να σταματήσει τα κυκλικά της ταξίδια από όλα τα Ελληνικά λιμάνια λόγω κόστους, τελικά η costa με τα προγράμματα που ανακοίνωσε τα διέψευσε.
Παρ’ όλα αυτά ο θαλάσσιος τουρισμός εξακολουθεί να κατρακυλά στη Ρόδο και τα νούμερα να συρρικνώνονται δραματικά τα τελευταία χρόνια.

Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι πέρσι επισκέφθηκαν τη Ρόδο με κρουαζιερόπλοια συνολικά 360.838 άτομα, ενώ ένα χρόνο πριν ο αριθμός τους είχε ανέλθει σε 477.413 άτομα.
Το 2011 οι επισκέπτες των κρουαζιεροπλοίων είχαν φτάσει τα 588.141 άτομα, το 2010 τα 564.612 άτομα και ένα χρόνο νωρίτερα τα 725.108 άτομα.

Τα νούμερα ειδικά του 2009 σε καμία περίπτωση δεν πλησιάζουν τη σημερινή κίνηση, γεγονός που αποτυπώνει τη μεγάλη πτώση της κρουαζιέρας στην περιοχή μας.

Πηγή : Επιμένει ...ροδίτικα η Costa | Rodiaki.gr http://www.rodiaki.gr/article/279990/epimenei-roditika-h-costa#ixzz34GrtRTGJ 
Follow us: @irodiaki on Twitter | efimeridarodiaki on Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου